Kända stand up-komiker

Det finns flera sätt att gå till väga om du är sugen på att skratta. Folk som vill titta på någonting roligt vänder sig ofta till komedier. Det är givetvis ett bra alternativ, men för alla som tycker det är roligare med “riktig” humor kan stå upp-komiker vara ett ännu bättre alternativ.

Dessa kan du se både i verkligheten och på film/TV. Varför inte planera en myskväll tillsammans med vännerna, en flaska Bordeaux och favoritkomikern? Men för att myskvällen ska bli perfekt kan det även behövas något gott att äta. Det spelar ingen roll vilken mat eller tilltugg du väljer att bjuda på, tänk dock på att din flaska Bordeaux bör passa. Eller så väljer du ett annat vin, Bordeaux är endast ett exempel.

Kända stand up-komiker

Listan på komiker går att göra väldigt lång. Det varierar också väldigt mycket på vilka komiker olika personer tycker om. En person kan älska Gabriel Iglesias medan andra tycker helt tvärtom. Oavsett om du gillar dem eller inte är dock de nedannämnda några av de mest kända komikerna idag.

Kevin Hart

Kevin Hart började sin karriär på komediklubbar där han var med i olika tävlingar. Men det var först år 2000 som han började slå igenom med sin roll i Undeclared. Enligt de flesta är Hart mer känd som skådespelare, men han har under hela sin karriär fortsatt med stå upp-komedi. Han har även spelat in några Comedy Specials som är väldigt roliga.

Gabriel Iglesias

Skådespelaren och stå upp-komikern Gabriel Iglesias är en annan känd komiker. Han är bland annat känd för de personliga situationerna han berättar om. Han driver med vänner och sig själv. Men det han är mest känd för är de olika ljuden han kan imitera.

Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld är en komiker som de allra flesta hört talas om. Trots att de flesta sett honom i serien med samma namn (Seinfeld) är han även en känd stå upp-komiker. I serien Seinfeld är Jerry känd för att spela sig själv, i alla fall en påhittad version. Han började som komiker redan på 1970-talet och anses vara en av de komiker som är allra högst betald.

Svenska komiker

Trots att många anser att amerikanska komiker är de mest kända har vi faktiskt ett antal kända komiker här i Sverige. Några av dessa är:

Robert Gustafsson

Robert Gustafsson behöver kanske inte en presentation. Han har varit aktiv sedan 1970-talet. Han började som komiker, men fortsatte rätt snabbt som skådespelare samt manusförfattare. Det hela började i Skövde där han deltog i en revy, vilket är en sorts teatertradition. Därefter fortsatte han bland annat i olika barnprogram.

Magnus Betnér

En annan känd svensk komiker är Magnus Betnér. Han föddes på 70-talet och började bli känd på 2000-talet. Det var i program som “Parlamentet” och “Stockholm Live”. Han lyckades därefter bygga upp en publik och blev känd för att vara väldigt uppriktig och aningen cynisk. Detta har gjort att svenska folket har lite blandade åsikter om honom. Många tycker att han är jätterolig medan andra kan tycka att han ibland går lite för långt med sina skämt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partial