Svenska kvinnliga komiker

För komiker av det kvinnliga könet har det länge varit svårt att få lika mycket uppskattning som deras manliga kollegor. Men det börjar att se lite bättre ut. Det finns så klart många som är värda att nämna men i det här inlägget får du veta mer om några av Sveriges roligaste och mest populära kvinnliga komiker.

Johanna Nordström

Johanna Nordström föddes år 1995 i Västerås och är en svensk komiker. Hon började bli uppskattad för sin humor redan 2011 på sitt twitterkonto. Snart blev följarskalan stor och hon utökade sin synlighet på Instagram där hon nådde ännu fler. Idag är Johanna en av Sveriges mest uppskattade komiker och hon har medverkat i flera TV-program och varit ute på turné.

Petrina Solange

Petrina Solange föddes 1990 i Angola men är uppvuxen i Degeberga och är en svensk stand-up komiker. Förutom att vi har kunnat se henne på scen så har hon även medverkat i både tv och radio. Dessutom driver hon sin ståupp-klubb under jord som ligger i Malmö.

Marika Carlsson

Marika Carlsson föddes år 1973 och blev som barn adopterad och flyttade till Sverige. Innan hon blev komiker jobbade hon som undersköterska. Sedan i mitten på 00-talet har hon jobbat som komiker. Marika har medverkat i många produktioner och har turnerat med sina egna föreställningar.

Petra Mede

Petra Mede föddes år 1970 i Stockholm men är uppväxt i Göteborg. Petras karriär som komiker tog fart år 2005 när hon deltog i en amatörtävling i ståuppkomik. Sedan dess har hon varit en etablerad komiker. Förutom att Petra är känd som komiker är hon också skådespelare och programledare.

Babben Larsson

Babben Larsson föddes år 1956 på Gotland. Hon var en av de första kvinnliga komikerna på svenska scener och anlade därmed banan för nästkommande generationer. Hon har jobbat som komiker sedan år 1988 och är numera känd både som komiker, skådespelare och programledare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partial