Roliga clowner

Många kopplar samman clowner med barndomen. De riktigt duktiga clownerna kan underhålla både vuxna och barn, och bjuda på riktigt många goda skratt. Deras främsta uppgift är att få andra att skratta. Konsten att göra en clown kommer ursprungligen från konstformen Commedia Dell’arte som uppstod i Italien under 1500-talet. Med andra ord har de här karaktärerna funnits i många hundra år. På slott kunde man tidigare hitta hovnarren, vars främsta uppgift var att göra kungafamiljens dag lite roligare. Med andra ord är det här ett yrke som har många år på nacken. Att hyra in en clown till firmafesten eller kalaset är inte en dum idé. Innan man gör det skall man se till att det är en professionell person som utför tjänsten, och också tänka på vilken målgruppen är. Även fast clowner är väldigt roliga är det också många människor som avskyr den här typen av underhållning, både vuxna och barn.

Clowner kan också vara skrämmande

Många skräckfilmer använder sig av clowner. Man kan också få syn på clowner som är onda, även om ursprungstanken med dem är att de skall vara roliga. Därför är det värt att tänka på att det finns många som är rädda för clowner. Det är så pass vanligt att det till och med har fått ett namn, coulrofobi. Forskare menar att den här fobin ofta uppstår redan i barndomen eftersom barn är väldigt känsliga för när en välbekant kropp plötsligt har ett annat ansikte. Dessutom läser människor av andra genom ansiktsuttryck, men eftersom clowner ofta har väldigt målade ansikten är det svårt att avgöra om de är goda eller onda. För personer som lider av den här fobin kan resultatet av att se en clown vara hjärtklappning, yrsel, svettningar, extrema oroskänslor och ångestattacker. I England uppskattas så mycket som 12 % av befolkningen lida av den här fobin. Vill man ha en clown på någon tillställning är det därför värt att undersöka hur personerna som kommer träffa clownen upplever sådana figurer.

Clown på ett barnkalas

På kalas för barn kan det vara trevligt att ha en clown. Förhoppningsvis kan man genom att ha en talangfull och vänlig clown motverka att barnen utvecklar en rädsla för dem i framtiden. När barn kommer i kontakt med clowner måste man dock vara väldigt uppmärksam på hur de reagerar. Upplever de rädsla av karaktären kan det ha konsekvenser för resten av deras liv. Tack och lov kan man också hitta personer som kan göra hela kalaset till en succé med hjälp av deras clownkaraktär. Man kan vända sig till barnkalas-stockholm.com för tips på duktiga personer. Många personer som har en clownkaraktär kan förutom att underhålla med skämt och lustiga tricks göra ballongdjur eller andra ting som barnen kan få med sig hem från kalaset. På det sättet kan man säkerställa att det blir en positiv upplevelse för alla barn som är med och träffar clownen. De här finurliga karaktärerna skall trots allt kunna bidra med glädje och skratt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Partial